AFGIFTESYSTEMEN

Verwarmingsmedium

Kies het juiste afgiftesysteem!


Een verwarmingsmedium zoals een warmtepomp is een prachtig product, maar dit kan alleen optimaal functioneren met het juiste afgiftesysteem. De meest voorkomende in Nederland zijn natuurlijk radiatoren en vloerverwarming.

Waar vroeger met radiatoren een hoge temperatuur (zo'n 90ºC) nodig was, is tegenwoordig lage temperatuur verwarming (35ºC-55ºC) steeds meer gebruikelijk. Dit is met name gekomen door de toepassing van vloerverwarming.

Vloerverwarming werkt op een lage temperatuur, waarbij leidingen in de betonvloer zorgen voor opwarming. Dit is een traag reagerend systeem waarbij de temperatuur niet zomaar even snel verhoogd kan worden.

Dit kan wel met radiatoren gebaseerd op convectie-warmte. Dit zijn convectoren (watergevoerde buizen met aluminium lamellen) met een stalen omkasting die als radiator op de wand of vrijstaand geplaatst kunnen worden.

Het rendement van de ltv radiatoren is zelfs nog te verbeteren met kleine ventilatoren die op de convector geplaatst worden zodat de luchtcirculatie nog beter wordt.

Radiatorenfabrikant Jaga heeft hiervoor bijvoorbeeld haar DBE (Dynamic Boost Effect) systeem dat hiervoor speciaal ontwikkeld is.

Vragen over afgiftesystemen? Neem contact met ons op!

0342-493040

info@hartkamp.nl
Edisonstraat 3
3771 AJ BARNEVELD