ZONNEPANELEN

Bespaar op de kosten voor energie met...

Zonnepanelen


Zonnepanelen oftewel PV (Photo Voltaic) panelen zetten zonne-energie om in stroom. Dit gebeurt door foto-voltaïsche cellen in het paneel waarin elektrische stroom ontstaat. Als een aantal van deze panelen wordt gekoppeld ontstaat er een hogere opbrengst. De opgewekte stroom kan worden opgeslagen (accu's) of worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet met behulp van een omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte gelijkstroom (DC) wordt omgezet naar 230v wisselspanning (AC).

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). PV panelen worden veelal op daken gemonteerd. Er zijn andere oplossingen mogelijk, maar de positionering van de panelen is van essentieel belang voor de opbrengst. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). PV panelen worden veelal op daken gemonteerd. Er zijn andere oplossingen mogelijk, maar de positionering van de panelen is van essentieel belang voor de opbrengst.

Een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen kan ervoor zorgen dat er een NOM-woning (Nul op de Meter) of energieneutraal bedrijfsgebouw gerealiseerd wordt.

Subsidie

Ook voor zonnepanelen is een SDE subsidie verkrijgbaar. Wij helpen je graag met advies in ons Energie Innovatie Centrum.

0342-493040

info@hartkamp.nl
Edisonstraat 3
3771 AJ BARNEVELD